19 Ağustos 2013 Pazartesi

Designed with Paint. :)

Daha önce videolu şekilde açıklamasını yapmıştım.Gelen mailler doğrultusunda sizin sorduğunuz soruları temel alarak Aliexpress Rehberini hazırlıyorum.Umarım kafanızdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz.Yazının sonuna bonus olarak anlattığım videoyu ekliyorum.
Sorularınız varsa sağdaki panelden bana ulaşabilirsiniz.En geç 3 saatte yanıt verilmektedir.

ALIEXPRESS NEDIR?


Aliexpress kısaca Çinli üreticilerin müşterileri ile buluştuğu bir platformdur.Aliexpresste karşınızda normal kişiler değil,firma sahipleri yani üreticiler vardır.Direk fabrikadan alabilirsiniz.Alabileceğiniz ürünler arasında herşey mevcut.Giyim,bilgisayar,telefon,ev aletleri,bahçe aletleri,aksesuarlar,telefon parçaları vs herşey mevcut.

ALIEXPRESS'TE HANGI KARTLARI KULLANABILIRIM?


Visa,Mastercard olan herhangi bir kartınızı kullanabilirsiniz.Ben Mastercard destekli kartımın üzerinden sanal kart yapıp %100 güvenli kullanıyorum.

KARGO UCRETI VAR MI?


Genelde tek alımlarda kargo ücreti olmaz.China Post Air Mail (Çin resmi posta kurumu) ile gelen ürünlerde kargo ücreti olmaz.Türkiyeye geldiği zaman PTT ile kapınıza kadar gelir.

YURTDISI ALISVERISLERDE SINIR VAR MI?


Tek ürünlerde 100$ Sınırınız var.Ek olarak yılda 5 ürün alma hakkınız mevcut.

KARGO NE KADAR SUREDE GELIR? 


China Post Air Mail ile Türkiyeye 15-27 gün arasında gelmekte.Daha fazla para verip bu süreyi kısaltmak mevcut ama bunun için ek para ödemeniz gerekmekte ki bu çok mantıksız zira 5$'lık bişey için en az 20-25$ ödersiniz daha kısa sürede gelir.Dediğim gibi çok mantıksız.

ALISVERIS YAPARKEN NELERLE DIKKAT EDECEGIZ?


Dikkat etmeniz gerekenler alacağız ürünün satıcısının ne kadar alışveriş yaptığı ne kadar feedback(sipariş verip alan kişilerin yorumları ve puanları) oranlarına bakmak.Ek olarak satıcının site tarafından almış olduğu ödüllere göz atabilirsiniz.Ayrıca almadan önce ücretsiz kargo olup olmadığını,ek ücret olmadığınıda incelemek gerekli.Yazının sonundaki videoya göz atabilirsiniz uzun uzun anlattım..

KARGOMU NASIL TAKIP EDECEGIM?


Kargonuzu takip edebilmeniz için ürünü aldığınız satıcıdan tracking code (takip kodu) almanız gerekmekte.Genelde 20$ altı kargolarda tracking code vermezler.İsterseniz 2-3$ verip alabilirsiniz tabii ki.Takip kodu aldığınız zaman kargonuz %99 kaybolmaz ve şu anda nerede olup olmadığını görebilirsiniz.Takip kodunuz varsa PTT web sitesinden öğrenebilirsiniz.Eğer takip kodunuz yoksa kargonuzun kaybolma ihtimali %5  -  %10 'dur.

KARGO GELDIKTEN SONRA NE YAPACAGIM?


Kargo geldikten sonra kargonun geldiğini onaylamanız gerekmekte ve istiyorsanız ürün hakkında yorum yapabilirsiniz.Puan verebilirsiniz.

KARGO GELMEDI NE YAPACAGIM ?


Genelde feedback oranı %94 üstü satıcılarda sorun çıkmaz.Siteden kazandığı ödüllerde 3'ün üzerindeyse kesin güvenilir demektir.Olurda kargo gelmezse satıcıya mesaj atarsınız,olumsuz yorum yaparsınız kargo gelmedi şeklinde.Satıcı anlayışlıysa aynı ürünü ücretsiz gönderir.Sakın uyanıklık yapıp bir ürün alıp gelmedi diyerek birdaha almak için uğraşmayın.Satıcı kontrol edip PTT ile görüşebiliyor.Bu şekilde üyeliğiniz banlanır.

BONUS : VIDEO




www.aliexpress.com bizimde kullandığımız memnun olduğumuz,çok ucuza ürünleri,cihazları aldığımız bir websitesidir.

1 yorum:

  1. Ya şimdi ben dun ıkı tane farklı satıcılardan urun aldım fakat ıkısınde tracking kodunu bulamadım yok yani sadece email ime order no dıye bi kod geldi iki ürün içinde farklı farklı. Ne yapmalıyım ? Yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil